Nasza oferta

Rozdrabniacze

Kruszarka pojedynczych bloków mrożonych KBM600

Wysokoprzemysłowa maszyna do kruszenia pojedynczo podawanych, mrożonych bloków mięsa, ryb, serów, warzyw lub innych produktów spożywczych o znormalizowanych wymiarach Euro. Najlepsze wydajności można osiągnąć przy temperaturze produktu w zakresie od -15 do -20°C.

Kruszenie odbywa się za pomocą wolnoobrotowej, bardzo wytrzymałej głowicy zębowej, w strefę której bloki spadają grawitacyjnie z ręcznego, ramiennego lub taśmowego załadunku. Następnie po przez odpowiednią konstrukcję głowicy i przeciw zębów, produkt zostaje wciągnięty i rozdrobniony na strukturę zbliżoną do szerokości zębów w zakresie od 35 do 70 mm. Po rozdrobnieniu mniejsze kawałki mrożonego surowca spadają do wózka załadunkowego lub na transporter w celu przeniesienia do dalszego, końcowego rozdrobnienia, przeważnie na maszynach typu wilk lub kuter.

Wydajność w zależności od systemu załadunkowego, systemu odbiorczego, wagi bloków, rodzaju, wymiarów i temperatury surowca od 3000 do 7000 kg/h.
Oprócz efektu cięcia na szerokość zębów, struktura rozdrobnionego bloku zostaje doprowadzona po części do wielkości elementów z przed zamrożenia, w szczególności dotyczy to surowców mięsnych. Zastosowany system rozdrobnienia nie podnosi w znacznym stopniu temperatury surowca.

Jesteś zainteresowany naszymi produktami?

Nasi partnerzy

Nasze
Wyróżnienia