Nasza oferta

Rozdrabniacze

Gilotyna bloków mrożonych GMM-4000

Wysokoprzemysłowe maszyny do kruszenia pojedynczo podawanych, mrożonych bloków mięsa, ryb, serów, warzyw lub innych produktów spożywczych o znormalizowanych wymiarach Euro-bloków. Urządzenie przeznaczone do cięcia bloków mrożonych do temp. –25°C na plastry lub kostki poprzez zastosowanie wymiennych noży: głównego oraz poprzecznych. Najlepsze wydajności można osiągnąć przy temperaturze produktu w zakresie od -15 do -20°C. Zastosowane systemy rozdrobnienia i cięcia nie podnoszą temperatury surowca.

Gilotyna bloków mrożonych GMM-4000 – działanie

Głowica nożowa pracuje hydraulicznie. Po cięciu mniejsze kawałki mrożonego surowca spadają do wózka załadunkowego lub na transporter w celu przeniesienia do dalszego, końcowego rozdrobnienia, przeważnie na maszynach typu wilk, kuter lub mieszałka.

W strefę cięcia bloki spadają grawitacyjnie z ręcznego, pneumatycznego lub taśmowego załadunku.

Gilotyna bloków mrożonych może pracować indywidualnie lub w liniach zautomatyzowanych.

  • Mięso, drób
  • Ryby
  • Ser
  • Warzywa i owoce

Dane techniczne

  • Szerokości cięcia
    od 20 do 70 mm
  • Zakres wydajności
    od 1000 do 3000 kg/h - wydajność w zależności od systemu załadunkowego, systemu odbiorczego, wagi bloków, rodzaju, wymiarów i temperatury surowca.
  • Prędkość głowicy tnącej
    30 cykli/min.
  • Rozmiary bloków
    max. 400x600 mm, wysokość w zakresie od 80 do 250 mm
  • Standardowy załadunek
    rynna zsypowa – na siłownikach gazowych do załadunku bloków ze specjalnym skosem w celu zrzutu bloku do głowicy rozdrabniającej
  • Moc silnika motoreduktora
    7,5 kW
  • Prędkość głowicy
    33 obroty / min.
  • Standardowa wysokość podjazdowa wyładunku
    do 1 wózka 200 l z blokadą i czujnikiem obecności

Wymiary

Jesteś zainteresowany naszymi produktami?

Nasi partnerzy

Nasze
Wyróżnienia